marți, 29 noiembrie 2011

Marel praznic al Intrării Domnului în Ierusalim sărbătorit în parohia ortodoxă Ramna

Duminică, 17 aprilie 2011, in biserica ortodoxă I  din parohia Ramna după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie  închinată mareleui  Praznic al Floriilor,  după cuvântul de invățătură și indemnul preotului paroh de a participa la deniile din săptămâna patimilor, la sfârșitul Sfintei  Liturghi au avut loc o serie de evenimente petru credincioșii acestei comunități prezenți la biserică.
Astfel  doi copii din cadrul proiectului național „Alege Școala”și „Hristos Impărtășit copiilor”  care au participat la concursul de oratorie și creație artistică desfășurat  la Reșita din data de 14 aprilie cu prilejul anului omagial declarat de Patiarhia Română ca an al Sfintelor Taine a Botezului și a Sfintei Cununi. Au fost  premiați de preotul paroh in fata credincioșilor primind în dar câte o carte de rugăciune și un număr din revista eparhială Foaia Diecezană. Cei doi copii au fost Despău Bogdan care și-a prezentat creația literară despre „Botezul meu” iar eleva Podariu Elena și-a prezentat creația de icoană pe sticlă cu Botezul Domnului.
După care a fost prezentat și lansată oficial credincioșlor noul Site al parohie ortodoxe Ramna  care a fost creat de domnul director al Școlii Generale Ramna Cătălin Almăjan.
Cu sufletul cald și cu gândul la săptămâna Patimilor credincioșii după ce au primit ramurile de salcie in amintirea celor care strigau „Osana într-u cei de sus” s-au îndrepta la casele lor  pregătindu-și sufletul și  casele pentru  Praznicul Praznicelor , Învierea Domnului  și hramul celor două bisericii cât și primirea „goșcilor ”  și tradiționala Rugă de Paști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu