marți, 29 noiembrie 2011

Cerc Pastoral Misionar în Parohia Ortodoxă Română Ramna

Duminică, 27 noiembrie 2011, a treizecea după  Sfintele Rusalii   cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Episcop Lucian și cu participarea frățească a Preaonoratului  Părinte Protopop al Reșiței, Nicolae C. Mirișan s-a desfășurat în Parohia Ortodoxă „Învierea Domnului ” din Ramna Taina Sfântului Maslu de Obște.
După ce cu o săptămână în urmă credincioșii acestei parohii au participat la săptămână  duhovnicească și Duminica trecută s-au închinat la Racla cu Sfintele Moaște a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș aflată în biserica Protopopiatului Ortodox Român Reșița,  duminică, 27 noiembrie, credincioșii acestei parohii au trăit iarăși  clipe de bucurie duhovnicească. Începând cu ora 15 când frigul de afară s-a mai domolit puțin, credincioși si-au îndreptat pașii în acordul frumoaselor și tradiționalelor  colinde spre Sfânta Biserică pentru a primi ungerea cu untdelemn Sfințit si tămăduire de toată neputința trupească și sufletească.
Din soborul slujitor au făcut parte preoți ai cercului pastoral misionar Bocșa printre care Părintele Petru Ghimboașă- Parohia Berzovia , preot Petru Vintilescu- Parohia Vermeș, Preotul IanășAmbruș-ParohiaIzgar, Preotul Paroh al Parohie Ramna,  Părintele Damaschin Tătaru- secretarul Protopopiatul Ortodox Reșița și Părintele Protopop al Reșiței, Nicolae C. Mirișan, care la finalul Sfintei Taine a rostit și un frumos cuvânt de învățătură referitor la pericopa evanghelică  a zilei.
La ceas de seară preoții și credincioșii au colindat tradiționalul colind O, ce veste minunată. Ne-am despărțitslăvindu- L pe Dumnezeu pentru toate bucuriile primite in această minunată seară si  nădăjduind că am mai urcat o treaptă spre calea mântuirii în această vreme a postului „Nașterii Domnului”.
Preoții  invitați au participat apoi la o agapă frățească organizată la casă parohială unde s-au împărtășit impresii și colaborări sufletești  ale preoților și credincioșilor din parohiile pe care le păstoresc.  Parohul gazdă a mulțumit pe această cale Protopopului de Reșița pentru buna și frumoasă colaborare dintre cele două parohi: „Învierea Domnului” și „Sfântul Iosif Cel Nou de la Partoș” parohii înfrățite din mai multe puncte de vedere printre care amintim: că bisericile sunt pictate de același pictor, Elvira Dăscălescu și amândouă parohii trec oarecum printr-o neliniște sufletească cauzată de cultul greco-catolic cu care sunt în litigiu judecătoresc.
Dar prin rugăciunile Sfântului Ierarh Iosif  pictat în una din Bisericile Parohie Ramna și ocrotitorul bisericii Protopopiatului Reșița dăm Slava lui Dumnezeu pentru toate si pentru că am mai petrecut o zi binecuvântată  în ogorul Domnului.
A consemnat Preot Ovidiu Urzicaru, Parohul Ramnei







.
ARTICOLUL POATE FI VIZUALIZAT PE SITE-UL EPISCOPIEI CARANSEBESULUI http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/cerc-pastoral-misionar-in-parohia-ramna-943912800.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu