marți, 29 noiembrie 2011

Hramul celor două Biserici Ortodoxe din parohia Ramna a fost sărbătorit la Praznicul Praznicelor și la Sărbătoarea Sărbătorilor

Cele doua Biserci Ortodoxe care ocrotesc acestă comună poartă hramul „Invierii Domnului” astfel că și anul acesta ca în fiecare an credincioșii împreună cu preotul paroh și autoritățile locale se străduiesc  să -și împodobească sufletul și se pregătesc din timp să primească lumina Invierii si pe Hristos cel Inviat. Pe toată perioada Postului Mare mulți dintre ei s-au pregătit duhovnicește participând la toate sfintele slujbe desfășurate după rânduiala bisericii  noastre , s-au spovedit și s-au împărtășit cu Hristos cel aducător de viață și au așteptat cu râvnă Invierea Domnului.
După noaptea Invierii credincioșii au participat la  Sfânta Liturghie oficiată în prima și a doua zi de Praznic de preotul  paroh și desfășurată  în biserica ortodoxă II, care la momentul potrivit  a dat citire și pastoralei trimisă de P.S. Episcop  Lucian al Caransebeșului. In ziua a treia pentru a împărtăși și altora bucuria noastră au fost așteptați să sosească și ospeții.
Astfel că la invitația preotului paroh marți 26 aprilie, Sfânta Liturghie a fost slujită în sobor de către paroh, protul Romulus Popovici de la Parohia Brebu care este și fiu al satului, și Preaonoratul Parinte Nicolae Cătălin Mirișan, Protoiereul  Reșiței , care a rostit și un bogat și frumos cuvânt de învățătură despre Lumina lui Hristos pe care trebuie să o păstrăm vie în sufletul nostru pe tot parcursul anului. La final parohul  gazdă a mulțimit lui Dumnezeu pentru „Ziua pe care a Făcut-o Domnu”,  dar și celor care au venit sa ia parte la această sărbătoare insemnată pentru Biserca noastră Ortodoxă și cu atât mai mult pentru comunitatea ortodoxă de pe aceste meleaguri bănățene.
HRISTOS A INVIAT!
PREOT   OVIDIU URZICARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu